DDW, waarom je er geweest moet zijn als communicatieprof

De Dutch Design Week. Het begon 14 jaar geleden met een Dutch Design dag. Het werden al snel twee dagen en ondertussen kan de Design liefhebber ongestoord negen dagen op rij genieten van al het moois dat Nederlands (en buitenlands) Design te bieden heeft. Dit jaar is het georganiseerd van 17 tot 27 oktober op verschillende locaties in Eindhoven.

In het hartje van al dit Design gedruis ligt het kantoor van Fama Volat Eindhoven, in een van de oude Philips gebouwen op Strijp-S. Als communicatie, cultuur en designliefhebbers, voelen wij ons dan ook verplicht om uit te leggen waarom jij er als communicatieprof ook geweest moet zijn.

Inspiratie
Van continue achter je computer zitten wordt je niet wijzer. Onderzoek doe je ook niet alleen door het internet af te struinen. Goed onderzoek doe je door je te mengen tussen de doelgroep, te zien, horen en voelen wat er allemaal gaande is in de wereld om je heen. Design kan je anders naar situaties of producten laten kijken. Of je een bijzondere link laten leggen tussen innovatie en klant. De Dutch Design Week brengt een enorme geconcentreerde groep creatieven (2500 designers) bijeen. Niet alle producten die worden getoond zijn even concreet, maar ze zijn altijd gebaseerd op een onderzoek, een insight en de creativiteit van de Designer. De Dutch Design Week staat dus garant voor een grote dosis inspiratie. Daarnaast is het thema dit jaar ook erg aansprekend: What if….?

Design meets Brands
Dit jaar voor het eerst georganiseerd door marketing activatie bureau Opvallers op het Design Perron. Tijdens een vijf uur durend programma zijn zo’n 150 brandmanagers uit heel Nederland bijeen gekomen om te leren over hoe design een brandmanager nog beter kan helpen bij het wegzetten van een product of dienst. Er zijn lezingen gegeven over visualisatie van onderzoeken, neuromarketing en een marketingplan in 1 uur maken. Tot slot deelde koekjesmerk Oreo een mediacheque van €15.000 uit aan een designer welke de Oreo designcontest had gewonnen. Oreo gebruikt het design van de winnares voor haar nieuwe campagne. Hiermee laat het merk zien dat het jonge designtalenten wil stimuleren en het design met beide armen omarmt. Kortom, een leuke en leerzame middag voor de communicatieprof. Volgend jaar meer!

Hotspots DDW
Hieronder de vijf grootste hotspots van de Dutch Design week:

1. Design Academy
2. Klokgebouw (eigenlijk heel Strijp-S)
3. Sectie C (iets uit de richting maar veel rauw design)
4. NRE terrein
5. Design perron

Zoals hierboven staat, duurt de Dutch Design Week nog tot 27 oktober. Dat wil zeggen dat je nog een heel weekend de tijd hebt om te proeven van al het goeds dat Design te bieden heeft. Voor €18,50 koop je een passe partout waarmee je onbeperkt alle locaties in en uit kunt lopen, gedurende de gehele DDW. Ook zijn er veel locaties waar je geen passe partout voor nodig hebt. Mocht je nu het vele lopen van en naar locaties beu zijn, dan kun je altijd nog je hart ophalen bij een van de vele bijzondere (pop-up) eetgelegenheden.

Veel plezier!