Loat huure desse rammels van d’n dors

Over een maand is het weer zo ver: Carnaval!!
En Carnaval = Limburg. Brand = Limburg.

Het bier waar Limburg trots op is, mag natuurlijk niet ontbreken met Carnaval.
Voor de niet-Zuiderlingen onder ons: het is niet een feest waar je in een gek pakkie bier drinkt en achter de vrouwen aan zit. Niet alleen, tenminste. Daarnaast staat het bol van geschiedenis en tradities, waar ik de niet-katholieke oren niet mee zal vermoeien. Maar Carnaval is ook muziek maken.

Centraal in de Brand campagne van het biermerk staat de tambeerijn. De tambeerijn is een muziekinstrument, een tamboerijn, maar tegelijkertijd ook een middel om de aandacht te trekken en – natuurlijk – je bier te dragen.
De tambeerijn en het bijbehorende concept ‘Loat huure desse rammels van d’n dors’ werd voor het eerst gesignaleerd bij de aftrap van het Carnaval in Maastricht op de elfde van de elfde.


Daar trad de Limburgse band Toddezek op met de tambeerijn en het speciaal geschreven Carnavalsnummer. Afgelopen weekend startte de echte campagne met een spectaculaire flashmob in Entre Deux in Maastricht. Vaker gezien in Amsterdam en op Engelse stations en luchthavens was het voor het Limburgse winkelpubliek een novum. Uiteraard stond de tambeerijn weer centraal.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iOXAlGmceSY&w=640&h=390]

De campagne en de tambeerijn is er voor en door Limburgers. Aangezien niet alle lezers er regelmatig komen, binnenkort hier meer over deze campagne.

disclaimer: Eigen Werk @ Bovil DDB