CDJA wil verbod op Second Life

Interessant dat er nu (na de wat overspannen reacties van alles en iedereen om op SL actief te moeten zijn) ook een tegenstroming opduikt. Enwel uit een wat opmerkelijke hoek.
Volgens Harry van der Molen (voorzitter CDJA) vervagen “De grenzen tussen de echte en virtuele wereld in spellen als Second Life, waaraan steeds meer mensen verslaafd raken. Ook is er in Second Life geen sprake van ordehandhaving of een overheid met enige vorm van gezag waardoor het zinloos is om mee te doen,” . Het CDJA (Christen Democratisch Jongeren Appel) vindt dat overheidsinstellingen geen geld zouden moeten steken in Second Life.

Volgens het CDJA geven overheidsinstanties zoals Den Haag en Zoetermeer teveel geld uit in deze virtuele wereld. Deze gemeenten hebben al tienduizenden euro’s uitgegeven aan de virtuele wereld. Het CDJA is verontrust over berichten in de media dat in Second Life gokken en oplichting, maar ook geweld en stalking aan de orde van de dag zijn. Second Life zegt op haar website het standpunt niet te begrijpen en pleit voor afspraken over de activiteiten die de overheid op Second Life onderneemt.