Buszmarketing

Afgelopen vrijdag is Goud in première gegaan op het 27e Nederlands Film Festival. Goud is de nieuwe documentaire van Gouden Kalf-winnaar Niek Koppen.
Ter ere van de documetaire rijdt er een speciale Utrechtse Op weg naar Goud-stadsbus. In de gouden bus nemen passagiers de plaats in van de speelsters van het nationale hockeyteam.
De Op weg naar Goud-stadsbus is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en adidas.
Over de documentaire:
Het dameshockeyteam en coach Marc Lammers worden in de film worden gevolgd in aanloop naar en tijdens het WK in Madrid. In oktober 2006 veroverde het Nederlands dameshockeyteam na zestien jaar eindelijk weer de wereldtitel. Goud volgt de speelsters en hun coach tijdens de intense voorbereiding. Verlies en teleurstelling, maar ook saamhorigheid en vreugde: een unieke inkijk in een sportploeg onder hoogspanning.
Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival: ”Niek Koppen heeft dicht op de huid alle voorbereidingen kunnen filmen. Dit levert niet alleen een sterke documentaire op met een prachtig beeld van de prestaties van het Nederlands dameshockeyteam, maar het geeft ook op een unieke wijze de Nederlandse overlegcultuur weer”.